De afdeling MSAT Geel maakt deel uit van de Global MSAT-organisatie en ondersteunt daarmee zowel de productieprocessen/projecten in Geel als projecten binnen het bredere wereldwijde Sanofi biologics-netwerk.

Er zijn 3 grote groepen in deze afdeling:

  • MSAT Cell Culture voor het opgroeien van de cellen
  • MSAT Purifiction voor het opzuiveren van het eiwit
  • MSAT Analytical voor analytische testen op kleine schaal

Aanvullend is er een ondersteunend team met SPMA (Statistics and Process Modeling, voor statistische ondersteuning, beheer en ontwikkeling van Process Data Analysis Tools binnen Sanofi Geel), Lab Support en Project Management.

Onze MSAT-mensen zijn diegenen die de processen ontwikkelen, constant uitkijken naar technisch-wetenschappelijke verbeteringen en kritisch de activiteiten in onze plant doorlichten. Zij zijn steeds op de hoogte van de meest actuele innovaties op de markt.

Bij Manufacturing Sciences & Technology werken onder meer:

  • Managing Scientists sturen de teams aan die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, optimalisatie en trouble-shooting van biofarmaceutische processen en analytische methodes. Samen met hun teams leveren zij technisch-wetenschappelijke ondersteuning aan Productie, QC, Validatie, Technical Services, Quality Assurance en Supply Chain.
  • De Analytical Development Specialist zorgt voor het uitvoeren, onderhouden en verbeteren van analytische testen binnen de levenscyclus van onze methodes en producten.
  • Process Engineers ontwikkelen en ontwerpen processen en technologie├źn en ondersteunen de productie op technisch en wetenschappelijk vlak. Daarnaast staan zij in voor trouble-shooting, procesvalidatie en continue procesverificatie.
  • Process Analysts in SPMA ondersteunen activiteiten op de site met focus op data-analyse, modelling en de configuratie en het onderhoud van Process Data Analysis tools.
  • Process Technicians & Analysts voeren routinematige procesanalyses, testen en achtergrondtaken uit. Ze bieden ook technische ondersteuning bij de ontwikkeling van productieprocessen en/of analytische methoden en assisteren bij de transfer en implementatie van (nieuwe/verbeterde) productieprocessen/ analytische methoden. De subgroepen hebben verschillende Leads die de schakel vormen tussen de Managing Scientist en de Process Engineers of Analytical Development Specialists, Process Analysts en Technicians. Zij nemen zelf actief deel in de dagtaken, verdelen de taken in hun groep en zorgen ervoor dat de teams gemotiveerd blijven.